عکاسی تبلیغاتی از انواع سبک های عکسبرداری میباشد که اهمیت و کاربرد فراوانی در میان انواع کسب و کارها دارد. این نوع عکسبرداری همانطور که از نامش نیز پیداست جنبهی تبلیغاتی و برندینگ دارد. صاحبان شرکت و محصولات مختلف میتوانند بواسطه عکسبرداری تبلیغاتی میتوانند محصولات و خدمات خود را به شکلی جذاب، خلاقانه و اغواکننده به مخاطب معرفی کنند و توجه او را جذب نمایند.
در این سبک از وسایل پر زرق و برق و تجهیزات مختلفی (براساس سلیقه و متناسب با کالا) استفاده میشود تا به نوعی با زیباتر کردن صحنه، بیننده را نسبت به خرید کالا و یا استفاده از خدمات ترغیب نمایند. درواقع عکسبرداری تبلیغاتی شاخهای از عکسبردای تجاری است که هدف در آن بازاریابی و جلب اعتماد مشتری است.
نورپردازی، چیدمان، ایده پردازی، داستان سرایی ترکیب، رنگ بندی، ادیت و … همگی از عوامل بسیار مهم در عکسبرداری تبلیغاتی میباشند. همیشه داستانی پشت یک عکس نهفته است و معمولاً با بهره گیری از یک مدل زیبا تلاش میشود تا مخاطب را به خرید محصول ترغیب کنند.
عکاس در این نوع عکاسی در تلاش است تا از هر ترفندی استفاده کند تا مخاطب درگیری ذهنی با سوژه پیدا کند. ویژگی های محصول و جزئیات آن چندان در این نوع عکاسی مورد توجه نیست بلکه بیشترین تمرکز روی صحنه پردازی و تهیه عکسی از محصول است که توجه مخاطب را در بیشترین حالت خود جذب نماید. دوره آموزش عکاسی تبلیغاتی از مبتدی تا بالاترین سطح در مرکزآموزش برگزار میشود.
تجهیزات لازم برای عکاسی تبلیغاتی
برای عکاسی تبلیغاتی از محصولات مختلف، به تجهیزات متفاوت و متناسب با آن محصول موردنظر، احتیاج خواهید داشت. اما یکسری تجهیزات هستند که در تمامی انواع عکسبرداری های تبلیغاتی حضور دارند. این تجیهزات شامل موارد زیر هستند:
فلاش یا فلش: وسیلهایست که جهت نورپردازی از آن استفاده میشود و با حضور آن میتوانید فرایند نوردهی به سوژه را بهبود ببخشید.
پایهی فلاش: ثابت نگه داشتن فلش در طی فرایند عکسبرداری، کاری سخت و طاقت فرسا است. پایۀ فلش به شما کمک میکند تا منبع نوری را ثابت کرده و به خوبی بتوانید از سوژهیتان تصاویر زیبایی ثبت کنید.
چتر: از دیگر وسایل مربوط به نورپردازی میباشد که ظاهر آن درست همانند چتر بوده اما داخل آن در رنگ های سفید، نقرهای ، طلائی و یا مشکی است. این وسیله یک پرتو متمرکز از نور را به سمت سوژه می فرستد.
رفلکتور یا بازتابنده : وسیلهای که برای روشن کردن نقاط تاریک تصویر و بازتابیدن نور از نقاط مختلف بکار گرفته میشود.
برای آشنایی و کسب حرفه بیشتر در این زمینه میتوانید برای اطلاع بیشتر به آموزشگاه تخصصی عکاسی تبلیغاتی با تجهیزات کامل مراجعه کنید.
ویژگی های عکس تبلیغاتی
هدف از عکاسی تبلیغاتی، ترغیب مخاطب برای خرید و برندسازی است. مفاهیم و داستان سردایی در این سبک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. ایده های خلاقانه، نورپردازی، چیدمان و ترکیب بندی و … از مهمترین المان های موجود در عکسبرداری تبلیغاتی است. عکس های تبیغاتی دارای ویژگی های زیر میباشند:
داستان سرایی:
همانطور که گفته شد، داستان سرایی و خلاقیت یکی از ویژگی های مهم عکس های تبلیغاتی میباشد. این پروسه باید به گونهای انجام شود که در آخر بتوانید تنها با نشان دادن یک عکس، مشتری را جذب کرده و ترغیب به خرید نمایید.
به عنوان مثال عکس تبلیغاتی یک کرم ضد افتاب بر روی شن های ساحل زیر نور آفتاب را تصور کنید. ساحل دریا میتواند بهترین نماد تابستان و آفتاب قدرتمند آن باشد. حتی قرار دادن یک حوله و یک لیوان نوشیدنی در کنار سوژه اصلی میتواند بهترین نماد برای بیان کردن رطوبت همراه با لطافت باشد.
انتقال پیام تولید کننده:
عکس های تبلیغاتی اگر به طور اصولی و حرفهای عکسبرداری شوند میتوانند پیام های تبلیغاتی برندها و شرکت ها با کمک ایده و داستان پردازی به مخاطب منتقل کنند. این پیام باعث اعتماد و ترغیب مخاطب هدف به خرید محصول موردنظر میشود.
درگیر کردن احساسات:
از دیگر ویژگی های یک عکس تبلیغاتی حرفهای، وجود احساسات است. احساسات نقش مهمی در ترغیب کاربر به خرید محصول موردنظر و درنتیجه افزایش فروش آن دارند. عکاس میتواند بواسطه همان داستان پردازی خود، احساسات مختلف را به مخاطب انتقال دهد. همانند رطوب و لطافتی که در مثال کرم ضد آفتاب ذکر کردیم.
داشتن نورپردازی حرفهای و متفاوت:
نورپردازی از مهمترین عوامل در تمامی سبک های عکاسی میباشد که البته میزان اهمیت آن در شاخه های مختلف تفاوت است. هدف از نورپردازی در عکس های تبلیغاتی صرفاً روشن کردن سوژه نیست. در این سبک، نور نقش مهمی در پیاده سازی ایده ها و ایجاد یک حس یا پیام در عکس دارد. خلاقت در نوردهی و ایجاد سایه ها و هایلایت های مختلف میتواند تاثیر فوق العاده زیادی در درگیر کردن ذهن مخاطب بوجود آورد.
ترکیب بندی و چیدمان جذاب:
چیدمان و ترکیب خلاق محصول همراه با عناصر و اکسسوری های مرتبط از دیگر ویژگی های عکس های تبلیغاتی است. ترکیب بندی ها و چیدمان این عکس ها به گونهای است که فضایی ملموس را بوجود میآورد.
عناصر و پارامترها به گونهای در کنار محصول چینده میشوند که سوژه اصلی را تحت تاثیر قرار ندهند. انتخاب زاویه و ترکیب خلاق از دیگر مورا مهم در عکسبرداری تبلیغاتی است موفق است. این مورد باعث جذابیت و بهبود جلوه بصری نمایش محصول میشود.
فضاسازی مرتبط با ایده:
قرار گرفتن سوژه در فضایی واقعی و یا سورئال باعث توجه بیشتر بیننده به سمت پیام تبلیغاتی میشود. شما با خلق یک صحنه جذاب و نمایش محصول در فضای کارگردانی شده به مشتری اجازه میدهید تا با تصویرسازی ذهنی بتواند کارایی، جذابیت و جزئیات محصول را در ذهن خود تصور نماید.
صحنه پردازی های حرفهای باعث خلق عکس های تبلیغاتی پربازدید میشوند که نقش مهمی در ساخت و تقویت برند دارد.
تفاوت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی
بسیاری از افراد عکاسی تبلیغاتی را با عکاسی صنعتی یکسان میدانند، در صورتی که این دو سبک با اینکه هر دو جزئی از عکاسی تجاری هستند اما کاملاً با یکدیگر متفاوت میباشند. در عکاسی صنعتی از خود محصول و بدون وسایل دیگر عکسبرداری میشود. هدف از این نوع عکسبرداری، معرفی محصول و نمایش جزئیات و ساختار آن است. از عکسبرداری صنعتی در سایت های فروش آنلاین و کاتالوگ های تبلیغاتی استفاده میشود. برای آموزش اصول عکاسی صنعتی میتوانید در دوره های مرکزآموزش شرکت کنید.
اما هدف از عکسبرداری تبلیغاتی، برندیگ و مارکتینگ است. این تصاویر با ساتفاده از وسایل و اکسسوری های مختلف عکسبردای میشوند تا در مخاطب ایجاد انگیزه و علاقه برای خرید محصول ایجاد نمایند. تصاویر تبلیغاتی بیشتر در مورد به تصویر کشیدن یک ایده یا یک احساس هستند.