حرفۀ عکاسی از سبک ها و شاخه های گوناگون و بسیار متنوعی تشکیل شده است. هر کدام از این سبک ها چه به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در بحث بازاریابی نقش داشته و بسیار تاثیرگذار هستند. ژانرهای موجود در عکاسی، هرکدام سختی ها و چالش های موجود در خود را دارند و نمیتوان گفت یک راحتتر و کدام یک دشوارتر است. تنها نکتهی مهمی که در هر کدام از آنها وجود دارد این میباشد که باید به آن علاقه داشته باشید.
به عنوان مثال اگر میخواهید در زمینه عکاسی مدلینگ عکسبرداری کنید، باید به حرفه مدلینگ علاقه داشته باشید و شرایط مختلف عکسبرداری در این حرفه را بپذیرید. اگر کورکورانه و بدون توجه به علایق و استعداد شخصی خود وارد سبک خاصی بشوید، مطمئن باشید در همان ابتدای کار ذوق و اشتیاق شما از ابین میرود. حتی ممکن است علاقه خود را به طور کل از عکاسی از دست بدهید. در نتیجه بهتر است قبل از هر چیز در مورد سبک های عکاسی اشنایی پیدا کنید تا سبک مورد علاقهتان را پیدا کنید.
همچنین به جای اینکه تمرکز خود را بر روی شاخه های مختلف عکاسی بگذارید، بهتر است تمام حواستان را تنها بر روی یک ژانر متمرکز نکنید. زیرا اینکار باعث میشود نتوانید هر یکی از سبک های موردنظرتان را به صورت حرفهای دنبال کنید و تمام ریزه کاری ها، نکات و ویژگی های خاصش را فرا بگیرید و تجربه کسب نمایید. دانستن ژانر های مختلف عکاسی برای هر عکاس یک امر کاملاً ضروری است.
در ادامه به معرفی مهمترین و اصلی ترین ژانرهای عکاسی میپردازیم:
سبک های عکاسی
عکاسی از محصولات Product Photography:
عکاسی از محصولات یکی از تخصصیترین سبک ها در عکاسی میباشد که با هدف معرفی و آشنایی با محصول موردنظر صورت میگیرد. بازار کار این شاخه در وضعیت نسبتاً خوبی قرار دارد چراکه امروزه تقریباً همۀ برندها و شرکت ها برای معرفی محصولاتشان به چنین عکاسی احتیاج دارند. عکاسی از مواد غذایی، جواهرات، کیف، کفش و … همگی تحت پوشش این ژانر قرار میگیرند.
بیشتر عکاسی از محصولات در استودیوهای عکسبرداری انجام گرفته میشود. عکاسانی که در این شاخه فعالیت میکنند باید تسلط کاملی بر تنظیم پس زمینه و نورپردازی داشته باشند تا بتوانند به تصاویر باکیفیت دست یابند.
عکاسی تبلیغاتی Advertising Photography:
این نوع شاخه از عکاسی به منظور بازاریابی و تبلیغات صورت میگیرد. عکاسان تبلیغاتی میتوانند به عنوان فریلنسر و پروژهای کار کنند، یا مستقیماً برای آتلیه ها و آژانس های بزرگ تبلیغاتی کار کنند. داشتن خلاقیت و رعایت نکات مهم نورپردازی، چینش صحیح محصولات، استفاده از اکسسوری و … در این سبک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
بسیاری از افراد سبک عکاسی تبلیغاتی را با عکاسی از محصولات اشتباه میگیرند. باید گفت همانطور که شدید این دو سبک کاملا از یکدیگر مجزا هستند. در عکاسی تبلیغاتی هدف بازاریابی محصول موردنظر است که داشتن خلاقیت در اینکار بسیار مهم است. اما در عکاسی از محصولات، هدف از عکاسی تنها معرفی محصول و نشان دادن ویژگی های آن است که توجه به نورپردازی در این سبک مهمتر است.
عکاسی از هنرهای زیبا Fine Art Photography:
از بین انواع سبک های عکاسی، عکسبرداری در این ژانر، بدون قانون و محدودیت است. این شاخه از عکاسی به خلق عکس های خلاقانه و هنری معروف است. درواقع این سبک نه خشکی و خبری بودن عکس های خبری را دارد و نه زرق و برق و اقتصادی بودن عکس های تبلیغاتی.
سایر سبک ها
عکاسی پرتره Portrait Photography:
از جمله محبوبترین سبک های عکاسی چه در میان عکاسان و چه در میان مشتریان، عکاسی پرتره است. خود این سبک به چند بخش تقسیم میشود که از جمله میتوان به پرتره تمام قد، پرسنلی، سیاسی، تبلیغاتی، هنری و خانوادگی اشاره کرد. هر کدام از این دسته ها، ویژگی ها و ساختارهای مختص به خود را دارند که با دیگری متفاوت است. وقتی در زمینه عکاسی پرتره به مهارت کافی دست پیدا کنید میتوانید در آتلیه های عروسی، کودک، تبلیغاتی و … به راحتی شروع به کار کنید.
عکاسی مد Fashion Photography:
از دیگر ژانرهای بسیار جذاب در عکاسی که به نوعی چالش های سخت و دشوار بسیار زیادی نیز دارد، عکاسی مد میباشد. این سبک از عکاسی به نوعی از عکاسی تبلیغاتی منشأ میگیرد. عکاسی مد به تجهیزات بسیاری مانند تجهیزات نورپردازی حرفهای، رفلکتور ها، لنز های با کیفیت، سه پایه های حرفهای و … نیاز دارد. علاوه بر آن داشتن خلاقیت در چینش صحنه و نوآوری در عکاسی نیز در این سبک بسیار مهم است.
عکاسی معماری Architectural Photography:
در این شاخه، به ماهیت و تصویر برداری ساختمان ها و معماری ها از ابتدا تا انتها پرداخته میشود. درواقع در سبک عکاسی معماری تمام جزئیات یک نما از جمله فضای داخلی، خارجی و طراحی ساختمان به نمایش گذاشته میشود. این سبک عکاسی به درک کاملی از نورپردازی، پرسپکتیو و استفاده از لنز های مخصوص دارد. تا نتایج عکس ها با کیفیت شود.
عکاسی سفر Travel Photography:
اگر عاشق عکاسی و سفر کردن هستید این سبک عکاسی بسیار مناسب شما میباشد. عکاسی مسافرتی، سبک های مختلف عکاسی را در بر میگیرد و محدود به قانون و یا سوژهی خاصی نیست. در سفر هایتان ممکن است گاهی عکس های منظره بگیرید یا هر از گاهی عکاسی پرتره، ماکرو، حیات وحش و …
عکاسی خبری Photojournalism:
عکاسان خبری تمامی اخبار اعم از مناطق جنگی، تجمعات سیاسی، بلایای طبیعی و خیلی موارد دیگر را با عکس هایشان پوشش میدهند. روزنامه ها، مجلات و نشریات آنلاین برای کمک به بیان اخبار های خود به عکاسان حرفهای در این زمینه نیاز دارند. این نوع سبک جزء زیر شاخه عکاسی مستند محسوب میشود و هدف یک عکاس خبری ثبت وقایع در هنگام وقوع آن است و این عکس ها حکایت از وقایعی است که در سراسر جهان اتفاق میافتد.